Tuesday, July 27, 2010
Aptitude - Set2
1) Which is greater 10001001 and 1001999 ?
Ans: 1001999
2) Find √4a2+b2+c2+4ab-2bc-4ac
Ans: 2a+b-c
3) If u start your journey 30 minutes late , u have to increase your speed by 250kms\hr. to cover up 1500 kms. In same time. What is your usual speed?
Ans: 750kms\hr.
4) Find √20.8849=?
Ans:4.57
5) If x is 90% of y how many % is y of x?
Ans: 111.11
6) A Gets 10% more marks than B.Then B Gets
A) 10% More Marks Than A
B) 10% Less Marks Than A
C) 9 1/11 % More than A
D) None Of The Above
Ans: D
Explanation :
Suppose B Got 100 marks.
Therefore A Got 110 Marks
B Got 100
---- X 100 less marks than A
110
That means 1
9 -- % Less Marks Than A
11
7) A and B Invest Rs.200 and Rs.300 Respectively in business for a period of 3 years , 2 years respectively. Then the profit will be divided in the ratio
a) 4:3 b) 2:3 c)1:1 d) 6:5
Ans: c
Explanation:
This is equivalent to the investment of rs.600 for one year by both A and B. Hence The profit sharing ratio will be 1:1
8) if a4 + b4 = a2b2 , then a6 + b6 equals
a) 0
b) a3b3
c) abc
d)1
Ans: a
Explanation:
a4 + b4 = a2b2
ð a6 + b4a2 = a4b2 -------(1)
and
ð a4b2 + b6 = a2b4 -------- (2)
Adding (1) and (2) we get
a6 + b6 = 0
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment